Grønne fællesskaber

Kunne du tænke dig at bidrage til den bæredygtige udvikling af Frederiksberg? Og har du lyst til at gøre det sammen med andre? Så er det måske noget for dig at være med i et grønt fællesskab. Herunder kan du læse mere om de grønne fællesskaber på Frederiksberg. Send gerne en mail, hvis vi har overset nogen, der skal med.

Indhold

    Dråben i Havet er en gruppe af frivillige, der organiserer affaldsindsamling i det offentlige rum. På deres hjemmeside kan du følge med i, hvornår der er en event og hvad du skal gøre. Det er er ikke nødvendigvis de samme mennesker, der møder op hver gang, men du kan være sikker på at få en god oplevelse, række naturen en hånd og få masser af frisk luft.

    Her kan du læse mere om Dråben i Havet

    Klimabevægelsen er en paraplyorganisation for flere af de græsrodsorganisationer, der har klimaet om deres fælles dagsorden. Det betyder, at der er mere end 2.000 medlemmer fordelt over hele landet.

    På Grundtvigs Sidevej tilbyder Klimabevægelsen mødefaciliteter, lagerrum til kampagnematerialer og et film- og lydstudie til de grupper af frivillige, der iværksætter aktiviteter.

    Her kan du læse mere om Klimabevægelsen

    Københavns Fødevarefællesskab er en medlemsejet og -drevet indkøbsforening, der fokuserer på at tilbyde økologiske, lokalt producerede, og bæredygtige fødevarer til deres medlemmer. Som medlem kan du hver uge købe en pose grøntsager, som du henter i din lokaleafdeling. Til gengæld skal du hver måned lægge et antal arbejdstimer i foreningen for eksempel tage imod og fordele grøntsager fra landmændene, uddele poser til medlemmerne eller lignende.

    Den lokale afdeling af Fødevarefællesskabet holder til i Det Bæredygtige Forsamlingshus.

    Her kan du læse mere om Københavns Fødevarefællesskab

    I 2019 slog en gruppe borgere sig sammen og dannede en forening med det formål at etablere at bæredygtigt forsamlingshus på Frederiksberg. De arrangerer for eksempel fællesspisninger, foredrag om biodiversitet og bynatur, og mange andre aktiviteter med familien som omdrejningspunkt for det bæredygtige liv.

    Her kan du læse mere om det bæredygtige forsamlingshus

    DN er en landsdækkende organisation, der har særligt fokus på at bevare den danske natur og biodiversitet. Lokalgruppen på Frederiksberg har en plads i Grønt Råd og har en stor bevågenhed på den kommunale forvaltning af grønne områder. De samarbejder især med "Dråben i havet" om affaldsindsamling, der skal sikre ren natur.

    Her kan du læse mere om Danmarks Naturfredningsforening

    Hvis du går og drømmer om en have midt i byen, er det faktisk muligt at føre ud i livet. I Nimbusparken er en række beboere gået sammen om at forvandle nogle græsarealer til højbede med frugtbuske og sommerblomster med fokus på at skabe mere biodiversitet og et rart sted at opholde sig.

    Læg vejen forbi og lad dig inspirere, og tag kontakt til gruppen, hvis du vil vide mere om, hvordan du kommer i gang.

    Her kan du læse mere om byhaven i Nimbusparken

    Urban 13 findes under Bispeengbuen på grænselandet mellem Frederiksberg og København Kommune. Tidligere var det et utrygt ingenmandsmand. Nu er her unge iværksættere, socialøkonomiske virksomheder, koncerter, markeder, streetsport og byliv i et farverigt, råt bylandskab bestående af ombyggede containere, rå haller, genbrugsmøbler, tribuner og malede sportsbaner.

    De kalder sig selv "Et bylaboratorium for de små med de store idéer". Dermed giver Urban 13 rum - både arbejdsrum, udfoldelsesrum og byrum - for de unge og endnu ikke etablerede. Bæredygtighed er et gennemgående tema i aktiviteterne på Urban 13.

    Her kan du læse mere om Urban 13

    Det er altid sjovere at gøre noget sammen med andre. Det kan du gøre i et grønt nabofællesskab. Her kan du finde andre i dit nabolag, der også gerne vil bidrage til den grønne omstilling. Det kan være, at du selv har en god idé eller du er nysgerrig og vil lade dig inspirere/være med i nogle allerede eksisterende netværk.

    Læs mere og meld dig ind i gruppen om Grønne Nabofællesskaber