Gå til hovedindhold

Inspiration til planter i haven og gadehaven

På denne side kan du hente lidt inspiration til, hvilke planter der egner sig til en have eller gadehave på Frederiksberg. Det er vigtigt, at du vælger planter, der tiltrækker bier og andre insekter, så din have er med til at understøtte biodiversiteten i byen. Og så skal du selvfølgelig vælge nogle planter, som du kan lide, fordi de er smukke, dufter eller på anden måde glæder dig og de andre i kvarteret.

Indhold

  Blomsterløg og - knolde

  Det er en god idé at lægge blomsterløg og -knolde, der kommer op i det tidlige forår. Det er bedst at lægge løgene fra september til oktober, men du kan faktisk lægge dem helt til frosten kommer.

  En tommelfingerregel er, at der skal ligge dobbelt så meget jord hen over løget, som størrelsen på det. Så er løget 2 centimeter i diameter, skal det 6 centimeter ned i jorden.

  Sæt blomsterløg i efteråret, så du kan nyde dem, når det bliver forår. Her ser du perlehyacint, vintergæk og erantis, krokus og skilla.

  Sommerblomster

  Der er mange af sommerblomsterne, som er til gavn for bier, sommerfugle og andre insekter. De holder som regel længe, også selvom du plukker af dem, og så har de den fordel, at du sår dem direkte i bedet.