Gå til hovedindhold

5 råd til et mere bæredygtigt forbrug

Har du også svært ved at finde ud af, hvordan man kan gøre sit forbrug mere bæredygtigt? Så har vi samlet fem gode råd til dig her.

Bæredygtigt forbrug

Indhold

  1. Overvej dine behov

  Start med at overveje, om du virkelig har brug for genstanden. Kan du i stedet låne, bruge noget du i forvejen har eller noget helt tredje? Og er det noget, du kommer til at bruge mange gange eller ligger det hurtigt og samler støv i stedet? Hvis det sidste er tilfældet, er det nok en god idé at overveje det igen. 

  2. Køb genbrug

  Hvis det virkelig er noget, du har brug for, så overvej om det ikke kan skaffes brugt! Du kan både bruge Den Blå Avis og Reshopper (mest for børneting) eller en af de mange genbrugsbutikker på Frederiksberg, som du kan finde en oversigt over her.

  3. Køb kvalitet

  Hvis det er helt umuligt at finde brugt , er det bedre at købe kvalitet, der holder i mange år. Det kan virke som en stor investering, men ofte ender det også med at være bedre for pengepungen, når ting ikke konstant skal udskiftes. På samme måde kan man overveje at købe mere "tidsløst" tøj, der kan holde i mange år på trods af skiftende modetendenser. 

  4. Køb økologi

  Varer, der er produceret uden sprøjte-gifte er bedre for både dig og miljøet. Sprøjtegifte siver ned i grundvandet og påvirker vores drikkevand og er desuden dårlig for biodiversiteten, da det slår planter og dyr ihjel, som vi ikke anser som nyttige, men som er vigtige for en mangfoldig natur. Derudover udleder fremstillingen af kunstgødning og pesticider store mængder CO2.

  5. Gå efter miljømærker

  Der findes mange miljømærker, men nogle er de mest sikre er Svanemærket og EU-blomsten. De viser at produkterne er fremstillet uden miljøskadelig kemi - og uden kemi, der skader dig.

  Flere nyheder