Gå til hovedindhold

5 råd til en mere klimavenlig kost

Vi har samlet et par kostråd til dig, der gerne vil spise mere klimavenligt og samtidig gøre noget godt for din egen sundhed. Det kan man kalde win-win!

Spis klimavenligt

Indhold

  1. Spis mindre kød

  Kød, især mørkt kød, er en af de mest klimabelastende fødevarer overhovedet. Et enkelt kilo oksekød eller lammekød udleder omkring 14 kilo CO2. Desuden bruges der store mængder vand og arealer til at dyrke foder til dyrene, hvilket fører til mere rydning af skov. Spis lyst kød som kylling og fisk, hvis du skal spise kød.

  2. Spis flere bønner og linser

  Bælgfrugter har et højt proteinindhold, er proppede med vitaminer og mineraler og kan sagtens erstatte kød som proteinkilde. Samtidig udleder de meget, meget mindre CO2 end kød og gør faktisk jorden sundere ved at binde kvælstof.

  3. Undgå madspild

  Cirka 1/3 af alle fødevarer bliver i dag smidt ud. Det er rigtig skidt for klimaet og i Danmark sker det største spild hos os forbrugere. Undgå madspild ved at lægge madplaner og øv dig i at smage og lugte til maden for at se, om den stadig er frisk.

  4. Køb økologi

  Varer, der er produceret uden sprøjtegifte er bedre for både dig og miljøet. Sprøjtegifte siver ned i grundvandet og påvirker vores drikkevand og  er desuden dårlig for biodiversiteten. Derudover udleder  fremstillingen af kunstgødning og pesticider store mængder CO2.

  5. Spis flere grøntsager

  Vi skal spise mange flere grøntsager og især grøntsager i sæson, der ikke skal transporteres fra den anden side af verden. Som bonus er det godt for dig og din sundhed!

  Flere nyheder