Guide til genbrugsbutikker på Frederiksberg

Vi har lavet en lille guide til Frederiksbergs mange genbrugsbutikker. Læs med og få inspiration til et mindre klimabelastende forbrug, der som bonus også er rigtig godt for din pengepung.

Genbrugsbutikker på Frederiksberg

Indhold

    Danskerne er et af de folkefærd i verden, der udleder mest CO2 per borger – faktisk ligger vi helt oppe på en 15. plads på den globale rangliste. En stor del kommer fra vores høje forbrug, da vi er et land med smag for kød, rejser og nye ting. Hvis vi skal reducere vores CO2-udledning kræver det altså, at vi ændrer nogle af vores vaner. Et godt sted at starte kunne for eksempel være at købe færre nye ting, da der er masser af gode ting derude, som intet fejler og stadig kan bruges mange år endnu, og så sparer man klimaet for en masse CO2, når der ikke skal produceres flere nye ting.

    Selvom Frederiksberg kun er 9 kvadratkilometer stort, er der faktisk virkelig mange genbrugsbutikker i byen. Vi har fundet over 20 forskellige, der sælger brugte ting i forskellige kategorier, såsom børnetøj og –udstyr, designertøj, møbler og design og interiør. Flere af dem sælger oven i købet lidt af det hele. Her følger en guide til forskellige slags genbrugsbutikker og der er endnu flere forslag i bunden. 
     

    Barnets Butik (Red Barnet)

    Børnetøj, -udstyr og legetøj
    Vesterbrogade 175, 1800 Frederiksberg

    Barnets Butik på Vesterbrogade er en af Red Barnets mange genbrugsbutikker og overskuddet fra butikken går til Red Barnets aktiviteter for udsatte børn. Samtidig er det billige tøj og legetøj en hjælpende hånd til familier med en lidt trængt økonomi – og selvfølgelig til dem, som bare er klimabevidste. Alt tøj og legetøj bliver grundigt sorteret og vasket inden det sælges, så der er ingen grund til at bekymre sig om babysavl og leverpostejspletter!


    Mødrehjælpen Frederiksberg

    Børnetøj, -udstyr og legetøj
    Rolighedsvej 18, 1958 Frederiksberg

    Ligesom Barnets Butik er Mødrehjælpen Frederiksbergs butik en non-profit forretning, hvor overskuddet går til Mødrehjælpens aktiviteter. Her er både tøj til de små, bunker af legetøj og en afdeling med diverse udstyr såsom dyner, højstole og meget andet. Hvis du er rigtig heldig kan du også finde hjemmestrikkede trøjer og bamser lavet af de frivillige.


    Røde Kors’ butik

    Tøj og sko
    Gammel Kongevej 82 & 135, 1850 Frederiksberg

    På Gammel Kongevej ligger der ikke mindre end to Røde Kors butikker. Butikkerne er non-profit og overskuddet går til Røde Kors’ arbejde. 


    Loppehylder

    Tøj og sko, interiør og brugsgenstande
    Bredegade 1, 2000 Frederiksberg

    Hos Loppehylder kan du leje en stand og lade butikken sælge dine gamle ting, der mangler et nyt og kærligt hjem. Udvalget afhænger af, hvad stadelejerne sælger, men der er plads til både tøj, møbler og brugsgenstande.


    Loppeshoppen – Diakonissestiftelsen

    Tøj og sko, interiør og brugsgenstande, børnetøj og –udstyr, legetøj
    Søndre Fasanvej 2 & 2A, 2000 Frederiksberg 

    Hos Loppeshoppen, der er drevet af Diakonissestiftelsen, kan du sandsynligvis finde lige dét, dit hjerte begærer. På to etager er der plads til både masser af genbrugsting og til at drikke en kop kaffe. Butikken var faktisk en af de første genbrugsbutikker i Danmark, da den åbnede for over 40 år siden. Overskuddet fra Loppeshoppen går til udviklingen af Diakonissestiftelsen forskellige sociale projekter.


    Genfund

    Interiør og brugsgenstande, møbler.
    Borups Allé 144, 2000 Frederiksberg

    I Genfund på Borups Allé kan du finde lidt af hvert, lige fra kuriositeter og samleobjekter til retrodesign og bøger. Har du noget, du gerne vil sælge, er du også velkommen til at kigge forbi butikken og de står også for afvikling af dødsboer. 


    First Class Second Hand

    Designertøj og mærkevarer
    Godthåbsvej 57, 2000 Frederiksberg

    First Class Second Hand sælger luksus-genbrug i form af mærketøj, sko, tasker, bælter osv. Alt tøjet er nøje udvalgt og i ren og pæn stand, så hvis du drømmer om at eje noget lækkert deisgnertøj til under halv pris, er det her stedet, du kan tjekke ud.  

     

    Øvrige genbrugsbutikker på Frederiksberg

     

    Kirkens Genbrug

    Tøj og sko, interiør og brugsgenstande? Non-profit.  
    Vesterbrogade 191, 1800 Frederiksberg

    Kirkens Korshær Genbrug

    Tøj og sko, interiør og brugsgenstande. Non-profit.
    Falkoner Allé 32, 2000 Frederiksberg

    Muda Nashi Secondhand Luxury

    Designertøj og mærkevarer.
    Godthåbsvej 11A, 2000 Frederiksberg

    Santos Second Hand (Das Lima)

    Tøj og sko, designertøj og mærkevarer
    Kronprinsesse Sofies Vej 4, 2000 Frederiksberg

    Netop Nu

    Tøj og sko
    Godthåbsvej 32B, 2000 Frederiksberg

    Retrooglivsstil

    Møbler, interiør og design, lamper
    Hospitalsvej 1A, 2000 Frederiksberg

    Zen-tralen

    Tøj og sko, møbler, interiør og design
    Frederiksberg Allé 29, 1820 Frederiksberg C

    Frederiksberg Møbler og Design

    Møbler, interiør og design.  
    Finsensvej 48, 2000 Frederiksberg

    Den tredje hånd

    Tøj og sko, møbler, interiør og design, børnetøj og -udstyr
    Godthåbsvej 24, 2000 Frederiksberg

    Flere nyheder