Gå til hovedindhold

5 råd til bæredygtige børn

Det kan kræve mange ressourcer at få og have børn, men det er faktisk muligt at have børn på en mere bæredygtig måde. Vi har her samlet nogle råd til, hvordan du kan gøre det.

Råd om bæredygtige børn

Indhold

  1. Køb brugt eller lån

  Især babyer når knap nok at få tøjet på, før de er vokset ud af det. Det giver derfor god mening at købe brugt eller låne fra venner og familie. Du kan f.eks. bruge app’en Reshopper, Den Blå Avis eller nogle af de mange genbrugsbutikker på Frederiksberg. På Facebook er der også flere bytte- og salgsgrupper specifikt til Frederiksberg. Det er som bonus også godt for pengepungen at købe brugt eller låne sig frem.

  2. Ønsk jer oplevelsesgaver i stedet for legetøj

  Fødselsdage og jul kan hurtigt ende med en kæmpe bunke legetøj givet i kærlighed. Oplevelsesgaver til for eksempel zoologisk have, Tivoli, Eksperimentariet, Den Blå Planet eller museer og teatre kan skabe mange gode minder og belaster ikke klimaet på samme måde som en bunke ting.

  3. Køb økologi

  Varer, der er produceret uden sprøjtegifte er bedre for både dig, dine børn og miljøet. Sprøjtegifte siver ned i grundvandet og påvirker vores drikkevand og  er desuden dårlig for biodiversiteten. Derudover udleder  fremstillingen af kunstgødning og pesticider store mængder CO2.

  4. Spis mindre kød  

  Kød, især mørkt kød, er en af de mest klimabelastende fødevarer overhovedet. Et enkelt kilo oksekød eller lammekød udleder omkring 14 kilo CO2. Desuden bruges der store mængder vand og arealer til at dyrke foder til dyrene, hvilket fører til mere rydning af skov. Spis lyst kød som kylling og fisk, hvis du skal spise kød. Lær dine børn gode vaner fra start af og introducer dem til sæsonens lækre grøntsager og bælgfrugter. 

  5. Brug tid i naturen

  Vi passer bedre på det vi kender og holder af, så mere tid i naturen kan give børn mere klima– og miljøbevidsthed. Det er også en dejlig måde at være sammen på  som familie - og helt uden forbrug! "Naturen" kan også sagtens være en af de dejlige parker på Frederiksberg, hvis det er mere overskueligt. 

  Flere nyheder