Gå til hovedindhold

Dyrk din altan

Der er rig mulighed for at slå sig løs med grønne planter, farverige blomster, fuglehuse og insekthoteller på din altan. Det siges at være godt for vores mentale helbred, og ikke mindst bidrager du til et rigere fugle- og insektliv i byen. Herunder får du nogle ideer til en grønnere altan.

Indhold

  For at der er nok føde til bier og sommerfugle, er det vigtigt, at der er noget, der blomstrer hele tiden. Hos Danmarks Naturfredningsforening kan du finde inspiration til planter, der tiltrækker bestøverne og andre insekter. Du finder et link længere nede på siden.

  Derudover er mange krydderurter, for eksempel rosmarin, timian og dild, faktisk rigtig gode for insekter, når de blomstrer. Og så er det jo bare lækkert med noget spiseligt på altanen, som du også kan få glæde af.

  Både fugle og insekter har brug for adgang til vand for at trives især i tørre somre. Du kan sætte en underskål eller et fad med vand på din altan og alternativt lægge et par sten i, så insekterne har noget at sidde på.

  Insekthoteller giver insekter som solitære bier og mariehøns et sted at overvintre, hvilket ellers kan være svært at finde i byen, da der ikke er mange uforstyrrede steder. Du kan læse mere om, hvordan man bygger et insekthotel hos Danmarks Naturfredningsforening.

  Læs mere om insekthoteller

  Hørfrø, solsikke- og boghvedekerner er et hit hos mange fugle. Læg frøene på et foderbræt. Hvis der er plads, kan du også overveje at sætte et lille fuglehus op. Man kan få forskellige slags, der passer til en altan. 

  Danmarks Naturfredningsforening har stort fokus på, hvordan vi understøtter biodiversiteten og skaber mere bynatur. Herunder kan du læse mere om, hvordan du får en grøn og frodig altan midt i byen.

  Læs de gode råd fra Danmarks Naturfredningsforening

  Flere nyheder