På opdagelse i Søndermarkens skattekammer

I sidste uge blev der afholdt arrangement for gadehave-, og nyttehaveejere på Frederiksberg. Haveejerne blev inviteret med på en inspirerende sanketur med Caroline fra Det Vilde Bud, hvor de udforskede Søndermarken sammen - efter blot en lille time med store øjne og endnu større nysgerrighed, fyldte vi en kurv med lækkerier fra skovens bund.

Indhold

    Spirende skovbund 
    Der blev fundet alt fra skvalderkål med en gulerodsagtig smag til en smuk violet-hekseringhat, og til og med en lille svamp, der duftede af løg. Alle var overraskede over, hvor frodig naturen stadig er, her sidst i november. Caroline fortalte at, naturen er fyldt med gratis mad, som kan høstes året rundt - selv i så bynære områder som i Søndermarken. Skovens urter er ovenikøbet fyldt med vitaminer og smag, og ved at plukke lidt af naturen, er du med til at stimulere mere vækst og dermed mere biodiversitet. 

    Efter en inspirerende sanketur, bevægede haveejerne sig ind i varmen til en snak om hvordan sanke-livsstilen kan inspirere til at komme mere i kontakt med naturen, og skabe haver der både gavner mennesker, biodiversiteten og insektliv. Det gav også inspiration til haveejerne i forhold til hvordan haverne kan gro hele året rundt, og hvordan vilde urter kan bruges til at skabe et sundt økosystem i haven.

    Caroline fra Det Vilde Bud er ude og sanke næste hver eneste dag. Hun har opdaget hvor meget liv, og mad, der er derude, og man får en helt særlig kærlighed for vores natur. Det er bare med at komme ud på opdagelse i de Frederiksbergske parker. Selv på en kold vinterdag i november spirer det med urter og svampe fyldt med vitaminer og proteiner. 

    Hvis du bliver nysgerrig omkring at sanke, så kan du se mere her: Det Vilde Bud