Gå til hovedindhold

Gå på opdagelse i vores 'plantekartotek'

Bæredygtighed og biodiversitet er i fokus på Frederiksberg. Derfor kan du her på siden læse alt om, hvordan du kan få en frodig og biodivers have.

Indhold

  På hjemmesiden hér kan du få en masse viden om haveholdning, og om hvordan man laver en have, der er frodig og god for dyr og insekter - hele året rundt. Uafhængigt af om du er nybegynder, har grønne fingre eller er en garvet have-rotte er der inspiration at hente.

  Er du helt grøn i haven eller vil du gerne have studset op på din viden om de mange forskellige sorter der findes, kan du læse op i vores inspirationsguide til gadehaver. Godt nok er den skrevet med henblik på Frederiksbergs Gadehaver, men kan bruges af alle haveentusiaster. Her kan du læse om fordele og særlige kendetegn ved stauder, stedsegrønne planter, buske, sommerblomster og blomsterløg- og knolde.

  Hvis du har styr på basistingene, er der mere inspiration at hente. Vores planteliste er et slags 'plantekartotek', som giver en oversigt over alle de forskellige sorter af blomsterløg- og knolde, kortlivede planter, træer, stauder, buske, græs og bregner. Her differentieres mellem almindelige og eksotiske arter og hver art er suppleret af en forklaring af hvad de er særligt godt for. Om det er insekter, fugle, bier, sommerfugle eller om den er spisevenlig for mennesker. Vi skriver selvfølgelig også hvis planten er giftig.

  Var du for eksempel klar over at nyserøllike (eller achillea millefolium) er en sommerfuglevenlig plante, som også er fødeplante for insekter og fugle? Men vi mennesker skal holde os fra at spise den, for den er giftig for mennesker.

  Hop ind på siderne og lær din have bedre at kende. Eller få inspiration hvis du går og drømmer om en have.

  Flere nyheder