Gå til hovedindhold

Bybierne på Frederiksberg

På Frederiksberg skal der være plads til alle - også bierne. Vi sørger for at skabe naturlige levesteder for de vilde bier, og vi etablerer stader til de bier, som udover at bestøve byens blomster også har andre opgaver. De får mennesker i tale, de skaber muligheder for samvær og nye arbejdspladser. Læs mere herunder om vores samarbejde med Bybi.

Indhold

  Frederiksberg Kommune har indgået partnerskab med Bybi. Det betyder, at vi lejer et antal bifamilier, der bor ved to udvalgte lokaliteter i kommunen - den sociale institution Magneten, og et demonstrationsbistade i KU.BEs byhave.

  Samarbejdet med Københavns Bybi Forening betyder:

  • At vi bidrager til læring om naturen i byen
  • At vi støtter et arbejdsmarked med plads til alle, også mennesker, der lever på kanten af samfundet

  Hver ny bifamilie skaber 150 timers beskæftigelse til assistentbiavlerne, der sammen med bimesteren passer bierne, underviser børn og voksne, og slynger, tapper og pakker honningen. Vores bier tilses en gang om ugen af en bimester og hans biavlerassistenter. De sørger for, at bierne har det godt og trives.

  Hos den sociale institution Magneten står bistaderne i sansehaven, hvor brugerne har stor glæde af bierne. Bierne giver anledning til mange snakke, og brugerne tager hvert år på tur til Bybi´s honningfabrik, hvor de er med til at slynge og tappe honning.

  Frederiksberg har efterhånden bybier mange andre steder. Der er for eksempel bier i Haveselskabets Have ved Frederiksberg Runddel; i Frederiksberg Have; som en del af Områdefornyelsen Nordre Fasanvej og på Solbjerg Kirkegård. Og senest har Puljen til Grøn Omstilling givet tilskud til bybier i Nordens Have.

  Læs mere om Bybi