Grønne Dage på Frederiksberg 2021

Frederiksberg Kommune inviterede igen i 2021 til Grønne Dage på Frederiksberg med klimaet som omdrejningspunkt. Se programmet herunder.

Indhold

  Strikkesalon

  "Mens vi strikker" inviterede til eksklusiv live-podcast, fællesstrik og portvinssmagning. Skuespillerne bag den populære podcast ”Mens vi strikker” Trine Gadeberg, Christiane Gjellerup Koch og Ditte Hansen bød på underholdning og fik besøg af Anders Morgenthaler til en snak om klima.

  Salen var fyldt med strikketøj og vi fik en oplysende og ikke mindst fornøjelig aften i selskab med de strikkende damer.

  Klimadilemma

  Vidste du, at du udleder CO2, hver gang du streamer, snapper eller shopper? Og vidste du, at man bruger 1.500 liter vand på at producere én ny T-shirt? Men vi skal jo have tøj på, og uden internettet kommer vi ikke langt i dag. Hm… det er et dilemma. Og er der egentlig nogen, der lytter til Greta?

  Skuespillerne Line Østergaard og Flemming Bang kastede sig ud i et satirisk, musikalsk og underholdende show om alle de dilemmaer, vi møder i hverdagen. Nina Bendixen (vært på Klimatosset på Radio4 og vejrvært på DR1) gjorde os derefter kloge på, hvordan det egentlig står til med det der klima. Børn og voksne fik i løbet af showet skabt et godt overblik over klimaforandringerne og de udfordringer, vi står over for.

  Går du også og drømmer om at knække koden til en klimavenlig hverdag med balance i familie- og arbejdslivet? Denne aften gav journalist og bogaktuelle Nanna Hyldgaard Hansen praktiske hverdagsråd og enkle sparetips, så du kan leve for mindre og få mere tid til det, der er vigtigt.

  Hun har skrevet bestselleren »Lev for det halve – og få familieliv, forbrug og arbejde i balance« om sine erfaringer med at skære forbruget ned uden at savne noget. Nanna har med udgangspunkt i et almindeligt dansk forbrug og liv i byen mere end halveret sin og familiens klimabelastning. Hun var aktuel med en ny bog ”Rig på tid – med en kortere arbejdsuge og klimavenlige vaner”.